Hurriyet

8 Kasım 2010 Pazartesi

Yurtdisinda Yasamak Iyi mi Kotu mu?

Herkesin aklinin bir kosesinde vardir mutlaka: Yurtdisinda yasamak nasildir acaba? Kimi icin denemeye deger, kimisi icin ise uzakta hos bir sada olarak kalmasi yeter.

Yurtdisinda yasamanin benim icin harika bir adim oldugunu soylemeliyim. Dunyaya tek bir pencereden degil bircok pencereden bakmanin tadi bambaska. Yeni insanlar, farkli fikirler ve yasam tarzlari, farkli mutfaklar, farkli evler.

Yurtdisinda yasamanin avantajlari ve dezavantajlari diye bir liste yapmak istesem neler cikar bakalim:

AVANTAJLAR:

1. Kalabalik icinde gorunmez olmak. Ozellikle dilini bilmediginizi bir ulkede yasamak, etrafta konusulani anlamamak, dolayisiyla olaylara biraz "Fransiz" kalmak sizi aninda gorunmez kiliyor. Hayatin cilgin kosturmacasindan yorulanlar icin harika bir ortam :)

2. Yeni bir dil ogrenmek. Bir dil, bir insan. Boylece yeni diller vasitasiyla kendinizi klonlayarak kendinizden birden fazla kendiniz yaratabilirsiniz :)

3. Kendini yeniden kesfetmek. Buyudugunuz ortamin disina cikip hic tanimadiginiz insanlarin oldugu bir yerde hayata baslamak bir nevi beyaz sayfa acmaya benziyor. Dolayisiyla o ana kadar gelistirip buyuttugunuz "siz"in iyi ve kotu taraflarini gorup, isterseniz, kotuleri degistirmek icin bir firsat doguyor :)

4. Daha ileride yurtdisina tatile gitmek isterseniz buralarda tanidiginiz arkadaslar sayesinde kalacak bir yeriniz oluyor ve otel derdinden kurtuluyorsunuz :)

5. Tabi kariyer anlamindaki getirilerinden bahsetmeme gerek yok. Genisleyen bir vizyon, daha ferah bir bakis acisi, cilalanan ozguven :)

DEZAVANTAJLAR:

1. Evden, aileden, arkadaslardan, yemeklerden, kisacasi o ana kadar sizi siz yapan herseyden uzak kalmak
:( Hele de belirsiz bir sure icinse daha da fena :(

Aslina bakarsaniz baska da dezavantajini goremiyorum acikcasi ... 

Viyana'dan sevgiler :)

Aydede

Hiç yorum yok: