Hurriyet

3 Kasım 2012 Cumartesi

Medeni bir toplum olMAdığımızın en içler acısı örneği

Birkaç gün önce gazetede bir haber vardı. 18 Yaşındaki genç bir erkek, kendisinden ayrılmak isteyen 17 yaşındaki kız arkadaşını ormanlık alanda öldüresiye dövdü. Genç kız bağırmasın diye ağzına taş doldurdu ve tekmeleyerek vücudunun birçok yerini kırdı. Daha sonra panikleyip korkan genç, genç kızı bir taksiye bindirip hastaneye götürdü. Genç kız durumdan şikayetçi olmamasına rağmen hastane polisi olaydan şüphelenerek genç erkek hakkında soruşturma başlattı ve genç erkek hapishaneyi boyladı.
 
Bu haberin neresinden başlamak lazım bilemiyorum. 18 yaşındaki genç bir erkeğin içine düştüğü hastalıklı ruh halinden mi yoksa olayı kabullenmiş genç kızın tek istediği şeyin hastaneye gitmek olması ve olay hakkında suç duyurusunda bulunamayacak kadar korkup sinmesinden mi?
 
Sevgili anne-babalar. Bunların hepsi bir bakıma sizin eseriniz. Çocuklar hayat boyu taşıdıkları kimliklerin temellerini evde alıyorlar. Ve unutmayın ki çocukların büyürken birlikte en çok vakit geçirdikleri kişi anne. Hayata bakışlarında en belirleyici kişi anne. Babanın da çocuğun karakterine katkısı çok büyük. Her baba çocuğun hayatında aynı yoğunlukta var olmuyor, ancak babanın varlığı da yoluğu da çocuğun karakterini önemli ölçüde etkiliyor.
 
Şimdi 18 yaşındaki genç erkek ve 17 yaşındaki genç kız hikayesine dönersek. Bu çocukların anneleri ve babaları (hayattalarsa), lütfen oğlunuzun ve kızınızın başına gelen bu olaydan sonra şapkanızı önünüze koyup bir düşünün. Bir yerde yanlış yaptığınız kesin, bunu sizden başka kimse bilemez. O yanlış her neyse tespit edin ve çocuğunuza doğru yolu bulmasında yardımcı olun. Genç erkeğin annesi-babası: Çocuğunuzu sakinleştirip kaba güç kullanmasını engelleyerek topluma zararsız bir birey haline getirmenin yolunu bulun. Oğlunuzun yaptığını hormon patlamasıyla açıklamak pek mümkün değil. Genç kızın annesi-babası: Kızınıza hakkını araması konusunda cesaret verin ve lütfen kızınızı bu olay yüzünden cezalandırmak yerine ona öz güvenini kazanması için yardımcı olun.
 
Gazetelerde yüzü gözü dağılmış kadın fotoğrafları görmekten bıktık artık.
 
Medeniyet geniş otoyollar, havaalanları ve yüksek binalarla olmuyor. Medeniyet önce birbirimize saygı göstermekle başlıyor. Kaba gücün ve korkaklığın yerini konuşarak anlaşma ve cesaretle hakkımızı savunma aldığı gün medeniyet yolundaki en önemli engel kalkmış olacak.

Hiç yorum yok: